Ofte stillede spørgsmål

Her finder du svarene på de ofte stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svaret på dit spørgsmål? Send os en e-mail eller ring på +45 55 56 12 12.

Generelt

Det er vigtig at vide, hvor mange tapetruller, du skal bruge til din væg, så du ikke bestiller for få eller for mange ruller.

Vi har gjort det nemt for dig at finde frem til det rette antal ved at bruge vores indbygget tapet beregner på produktdetaljer side.

Tapet beregner tager udgangspunkt i tapetets oplysninger, såsom bredde, længde og mønsterforskydning i forhold til din væg dimensioner.

Du kan også download vores Tapet Beregner til din Windows pc her

beregner screenshot

Når du skal tapetsere er det vigtigt, at du anvender det korrekte tapet lim/klæber til opsætning. Den forkerte lim kan resultere i et grimt resultat eller et helt ødelagt tapet.

Når du køber tapet/fototapet og lim hos os, sørger vi for, at du modtager den rette type lim, selvom du eventuelt har lagt den forkerte type lim i kurven (i så fald kontakter vi dig). Du er altså i sikre hænder, når du handler hos Tapetfabrikken.dk

Til non-wowen tapet skal du bruge færdigblandet vævklæber. Non wowen er også kendt som vliés, smartpaper og easy-up. Dette tapet har en filt bagside, og ved opsætning ruller man limen direkte på væggen.

Hvad er non-woven tapet og papir tapet?

Non-woven

 1. Den relativt nye type tapet på markedet kaldet non-woven har hurtigt fået popularitet. Det er let at forstå hvorfor. Non-woven er et formstabilt og slidstærkt tapet, der kan placeres direkte på væggen uden først at skære, hvilket gør det uerfarligt at give gode resultater. Et non-woven tapet har altid sådan en eller lignede ikon på emballage: Non-woven paste the wall icon image

Papir tapet

 1. Papir udvider sig når det bliver vådt, derfor skal der tapetklister bagpå tapeten, så udvider banen sig og den skal have ro i nogle minutter inden man sætter den op. Et papir tapet har altid sådan en eller lignede ikon på emballage: Paper type wallcovering icon image

Der er lidt forskel på, hvilket værktøj vi anbefaler til opsætning af de forskellige kvaliteter af tapet. Det er dog vigtigt, at du har det rette værktøj.

Har du et gammelt tapet der skal fjernes, anbefaler vi en god tapetskraber - den gør arbejdet noget nemmere.

Du må meget gerne kontakte os og få råd og vejledning på info@tapetfabrikken.dk eller 55 56 12 12

Hos vores samarbejdspartner(Find forhandlere), kan du også få råd og vejledning angående det rigtige værktøj.

Ved non-woven(easy up tapeter):

 • En pasta pensel er egnet til at anvende pastaen.
 • Tapet børster, som primært bruges til at trykke papir tapet på væggen.
 • Tapetsaks
 • Kniv
 • Spartelsæt
 • Malerrulle
 • Lineal

Ved papirtapeter:

 • En pasta pensel er egnet til at anvende pastaen.
 • Tapet børster, som primært bruges til at trykke papir tapet på væggen.
 • Tapetsaks
 • Kniv
 • Spartelsæt
 • Malerrulle
 • Lineal
 • Tapetbord
 • Tapetkost

Når etiketten fortæller at der er forskudt mønsterforskydning, betyder det, at mønstret gentages efter det antal cm, som mønsterforskydningen angiver.

Det vil således betyde i praksis, at der opstår et spild pr. rulle, idet man bliver nødt til at skære banerne til, således at mønstret sidder lige på væggen.

Når du modtager en rulle tapet, er der en etiket på rullen med række symboler.

Disse symboler beskriver tapetets egenskaber og den måde du skal arbejde med det.

Det er vigtigt at vide hvad de betyder så du ved hvordan du skal arbejde med tapetet for det optimale resultat.

Herunder ser du forklaringer på de mest anvendte symboler:

 • Papir tapet Betyder at der skal lim bagpå tapeten, alm tapetklister. Vi anbefaler Limafix
 • Limen skal på føres væggen Betyder at limen skal påføres væggen. Du skal bruge et godt vævlim som f.eks. Limafix eller Ecofix vævklæber
 • Non-woven tapet Non-woven Tapet
 • Peel tapet Betyder af tapeten er aftagelig uden brug af værktøj.
 • Spaltbar tapet Betyder at tapeten er spaltbar. Dvs. at den har en papirbagside, som tapeten er støbt ovenpå og kan trækkes af uden brug af værktøj. Efterlader en fin flad overflade til nye emner.
 • Ingen mønsterforskydning tapet Ingen mønsterforskydning.
 • Mønstret matcher lige over tapet Mønstret matcher lige over.
 • Forskudt mønsterforskydning tapet Forskudt mønsterforskydning. Betyder et spild pr. bane med det antal cm der står på rullen.
 • Tapet endevendes skiftevis Banerne skal endevendes skiftevis. Typisk et symbol på ensfarvede tapeter.
 • Tapet kan vaskes med klud Vaskbar med let fugtig klud.
 • Let vaskbar tapet Let vaskbar tapet.
 • Meget vaskbar tapet Meget vaskbar tapet.
 • Let lysægte tapet Noget lysægte.
 • Meget lysægte Meget lysægte.

Når du handler på tapetfabrikken.dk, reserverer vi blot beløbet på dit kort indtil din ordre er afsendt. Det vil sige, at pengene først bliver trukket fra din konto den dag, varerne går fra vores lager.

Har du for eksempel købt en vare fredag, som bliver afsendt fra vores lager mandag, bliver pengene først trukket fra din konto om mandagen.

Når du handler på tapetfabrikken.dk modtager du efter få minutter en ordrebekræftelse. Denne er din kvittering for købet.

Der kan dog ske fejl, der gør, at denne ikke når frem. Hvis din ordrebekræftelse ikke er kommet efter 30 minutter, skal du som det første tjekke dit spam filter (Spam mappe). Mailen kan være fanget i dit spamfilter og ligge gemt herinde. Det kan også være en simpel stavefejl i emailadressen der gør, at mailen ikke når frem til dig. Dette er den hyppigste årsag til manglende modtagelse. Dog kan der også ske fejl fra vores side, såsom server fejl, systemfejl eller lignende.

Uanset hvad, så er vi her til at hjælpe dig, så tag kontakt til os på info@tapetfabrikken.dk, hvis du savner din ordrebekræftelse.

Vi kan hurtigt og nemt eftersende denne til dig.

Den normale leveringstid for standardprodukter er ca. 1-3 arbejdsdage. Har vi ikke varen på lager, vil du blive oplyst herom pr. e-mail, og samtidig få oplyst, hvornår du kan forvente levering.

For specialfremstillede varer, så som fototapeter, vil leveringstiden være ca. 14 dage.

Har du spørgsmål til leveringstiden kan Tapetfabrikken.dk kontaktes telefonisk på 55 56 12 12 eller på mail, info@Tapetfabrikken.dk.

Levering sker med GLS

Ved ordre over kr.499 eller afhentning hos samarbejds butikker:

 • Gratis fragt

Ved ordre under kr.499:

 • Med omdeling: kr.39
 • Uden omdeling (GLS pakkeshop): kr.39

Når du modtager dine varer, skal du sørge for at tjekke, at disse er kommet frem i god behold.

Har du købt flere ruller af samme slags, tjek at batchnumrene (produktionsnumre) på rullerne er ens. Disse numre er vigtige for at undgå farveforskelle på væggen. Vi tjekker disse batchnumre inden afsendelse, men tjek dog altid numrene alligevel inden opsætning.

Se batchnumre på billedet nedenfor:

Tapet produktnumrene

Inden du starter tapetsering, skal du tjekke rullerne for fejl og mangler. Konstaterer du mod forventning fejl på dine varer, kontakt vores kundeservice enten på info@tapetfabrikken.dk eller telefon +45 55 56 12 12.

Det er heldigvis sjældent, at der er fejl på en vare, men det kan ske. Du vil blive tilbudt en ny tilsvarende vare, eller pengene retur.

Vær opmærksom på, at du ikke kan reklamere over tapetet efter færdiggjort tapetsering.

Batch nummeret på etiketten angiver varen produktionsnumre. Disse skal helst være ens, da hver produktion kan udvise forskelle i farvenuancerne eller ved skumtapeter, højden af skummet.

Se batchnumre på billedet nedenfor:

Tapet batchnumre

Som hovedregel vil vi altid kontakte dig på forhånd, såfremt vi sender to forskellige batch afsted. Og vi gør det, vil vi altid understrege, at du skal sørge for at tapetsere en hel væg med samme batch, med andre ord, dele i et hjørne.

Vi tjekker batchnummeret inden afsendelse, men tjek alligevel selv at numrene er ens inden opsætning.

Du har 14 dage til at fortryde dit køb.

Du kan sende varen retur sammen med en fortrydelsesformular. Vi skal have varen senest 30 dage efter du har har modtaget varen.

Pakken skal sendes til samme adresse, som du fik den fra (Servicevej 6, 4220 Korsør). Du skal selv afholde omkostningerne til returneringen. Sørg for at varen er pakket forsvarligt ind, da varen skal være i samme stand som ved modtagelsen.

Læs mere om fortrydelse og returnering i vores handelsbetingelser.

Problemløseren er en special filt bestående af en skumbagside og en filt forside. Den unikke bagside gør, at man opsætte produktet på ujævn overflade, som efterfølgende fremstår jævn.

Dette websted bruger cookies og andre sporingsteknologier. Du giver dit samtykke til vores cookies, hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden. Læs mere her
Ok